BETH BOMBARA – EVERGREEN

De uit St. Louis, Missouri afkomstige Amerikaanse singer-songwriter Beth Bombara ziet er op de foto’s uit als ‘the girl next door’, maar ze is dat allerminst in het muzikale leven waarin ze transformeert in een akoestische en elektrische gitaar spelende ‘rock-chick’ die rock’n’roll en Americana-muziek zeer hoog in het vaandel heeft staan.

De nu 35-jarige muzikante begon in 2007 aan haar carrière met de release van een eerste ep “Abandon Ship”. Haar eerste volwaardige studioalbum was “Beth Bombara And The Robotic Foundation” uit 2009, gevolgd door “Wish I Were You” uit 2010. In 2013 volgde een tweede ep met “Raise Your Flag” en in 2015 was er een tweede titelloze full-cd met “Beth Bombara”. Pas in 2017 volgde dan een echte doorbraak met het uitstekende album “Map & No Direction”, waarvoor nu een vervolg werd klaargestoomd met een nieuwe volwaardige studioplaat die “Evergreen” als titel kreeg.

Op deze nieuwe plaat werd echter veel ruimte voorzien voor melodieuze popliedjes die bij ons een vergelijking oproepen met het werk van iemand als Neko Case en ‘Pretenders’-zangeres Chrissie Hynde. Openingsnummer “I Only Cry When I’m Alone” staat hiervoor meteen al als voorbeeld, maar later volgen nog meer van dergelijke poppy songs met “Upside Down”, “Anymore”, “Tenderhearted” en de albumtiteltrack “Evergreen”. Het vocale talent van Beth Bombara komt volgens ons echter het best tot uiting in de heerlijke ballads “Growing Wings” en “Does It Echo?” dat op een lichtjes jazzy melodie wordt gebracht.

De songs op het album “Evergreen” schreef Beth Bombara in een ‘Evergreen’ geheten afgelegen hutje hoog in de ‘Rocky Mountains’ in Colorado. Ze deed dat samen met haar echtgenoot Kit Hamon die op dit album ook meespeelt op basgitaar en synthesizers en af en toe voor backing vocals zorgt. Hij schreef helemaal alleen tekst en muziek voor de akoestische pianosong “All Good Things” waarmee dit album ook qua zang van Beth Bombara op schitterende wijze wordt afgesloten. De andere instrumentalisten die een bijdrage hebben afgeleverd in de opnamestudio zijn Samuel Gregg op elektrische gitaar, John Calvin Abney op piano en orgel en Mike Schurk op drums. Onze eindconclusie: dit is een erg mooi en zeer genietbaar plaatje, deze “Evergreen” van Beth Bombara.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Lemp Electric

video